Hoppa till innehåll →

Webdesign voor beginners

Je gaat zelf een website maken! Gewoon omdat je creatief bent en het graag wil leren, omdat je een webwinkel wilt beginnen, of misschien heb je een onderneming en wil je het maken van een website niet uitbesteden maar in eigen hand nemen. Als je geen ervaring hebt met het maken van websites kunnen technische dingen zoals coderen en HTML behoorlijk intimiderend zijn. Maar het goede nieuws is dat een website maken helemaal niet zo moeilijk is als je misschien denkt. Wat je moet weten over WordPress, is dat je hiermee vrij gemakkelijk en zonder technische kennis een mooie site kunt maken. Begin meteen met deze tips:

1. Een website is geen papier

Voordat je begint is het de moeite waard na te denken over wat een website precies is. In tegenstelling tot de statische, gedrukte media is een website dynamisch en wordt een site bekeken op verschillende apparaten. Het is handig je een klein beetje te verdiepen in de psychologie van kleur, kleurgebruik is van grote invloed op hoe de bezoeker jouw site gaat bekijken. Informeer je ook over hoe mensen websites bekijken en online teksten lezen, je maakt de website immers in de eerste plaats voor een publiek.

2.Hosting en keuze CMS

Wanneer je website live gaat is het van belang dat je een domeinnaam hebt. Als je eerst wat wilt oefenen hoef je dat natuurlijk nog niks vast te leggen. Optioneel is dat je zelf een beetje leert coderen, maar je kunt ook een content management system (CMS) gebruiken en meteen beginnen. WordPress is een gebruikersvriendelijk en toegankelijk programma geschikt voor beginnende webdesigners.

3. Doel, uitzicht en gevoel

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aan de slag te gaan in een content management system, besteed niet te veel aandacht aan het compleet uitwerken van schetsen op papier. Maar zorg er wel voor dat je weet welke kant je op wilt.

4. Experimenteer, oefen en speel

Dit is de belangrijkste stap als je net begint. Geef jezelf de tijd om te experimenteren met WordPress of een ander CMS. Probeer verschillende effecten uit. Het mooie van webdesign is dat je je ontwerp altijd weer kunt veranderen als je niet tevreden bent. Onthoud dat iedere professionele webdesigner ooit een beginner was, geef jezelf de tijd het te leren en geniet van het proces.

Publicerat i Okategoriserade