Hoppa till innehåll →

Wat moet je weten over WordPress

Korte geschiedenis van het ontstaan van WordPress

De komst van het internet heeft voor heel veel veranderingen gezorgd. In het begin werd het vooral gezien als een bron van informatie waar je alles op terug kon vinden. Daarna kreeg het internet ook een amusementen functie. Zo kun je vandaag heel wat spelletjes online spelen. Al gauw deed de sociale media zijn intrede en werd het internet de manier om met andere mensen in contact te komen. Tegenwoordig is het internet niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Het internet geeft antwoord op al je vragen, zelfs op vragen die je niet eens weet, en mensen krijgen steeds meer de behoefte hun persoonlijke leven en ervaringen met de rest van de wereld te delen.

De digitale equivalent van een rubriekschrijver is een blogger. En een blog kan natuurlijk over van alles gaan. Je hobby’s, levenservaringen, wat je mee maakt in je werk, maar ook natuurlijk over politiek, geloof en de liefde. In het begin diende je wanneer je iets op het internet wilde plaatsen een hele website bouwen. Omdat het bouwen van een website een nogal ingewikkelde en tijdrovende zaak is, diende je hiervoor echte specialisten in te huren. Dit was voor vele bloggers natuurlijk niet de bedoeling. Al snel werd hier een oplossing voor bedacht. Een van deze oplossingen heet WordPress.

Wat is WordPress?

Het maken van een casino site of om het even welke site, kun je bijvoorbeeld met WordPress. WordPress is een zogenaamd CMS (Content Management Systeem) waarbij het heel makkelijk wordt gemaakt een eigen website te bouwen en te onderhouden. Het is eigenlijk een soort gietvorm. Je kunt kiezen uit bepaalde stijlen. Er zijn gietvormen voor bijvoorbeeld je vakantiefoto’s met je familie te delen, je eigen schoonmaakbedrijf op het internet te zetten, maar er is ook een speciale gietvorm voor bloggers.

Is het moeilijk?

Ondanks dat het programma gemaakt is voor “dummy’s” is het toch nog wel even wennen als je voor het eerst je eigen website probeert te maken. Voor het maken van een geslaagde website dien je eerst een plan van aanpak te maken waarin je enkele belangrijke zaken aan de kaak stelt. Hier volgen enkele onderwerpen die in een dergelijk plan van aanpak aan bod dienen te komen:

  • Waar gaat het over?
  • Welke doelgroep wil je bereiken
  • Welke toon gaat je website hebben (formeel of juist heel amicaal)
  • Beeldmateriaal
  • Waar en hoe ga je je website promoten
  • Onderhoudsgemak
  • Kosten

WordPress is slechts een van de vele manieren om een eigen website op te zetten. Er zijn tegenwoordig meer dan 170 Content Management Systemen op de markt. WordPress is hiervan de grootste met een marktaandeel van ongeveer 65%. WordPress wordt niet alleen gebruikt door particulieren, ook grote bedrijven maken regelmatig gebruik van deze gietvorm zoals bijvoorbeeld Calve.nl en 24Baby.nl. WordPress wordt vooral veel gebruikt door particulieren en voor reclamedoeleinden van producten en diensten.

Publicerat i Okategoriserade