Hoppa till innehåll →

Van je cv een website maken

Vergroot je zichtbaarheid met een online cv

Steeds meer mensen kiezen voor een online Curriculum Vitae. Het grootste voordeel hiervan is dat je op deze manier zichtbaar bent en je dus meer carrièrekansen kunt krijgen. Ook als je al een website hebt (bijvoorbeeld van je bedrijf) maar nog geen persoonlijk online cv hebt gepubliceerd is het een goed idee om je cv in je site te verwerken.Met een mooi online cv kun jij je onderscheiden van anderen. Een aantal slimme tips:

Meteen aan de slag met deze simpele tip

Als je helemaal van voren af aan begint is de makkelijkste manier een single page website te maken met een link eronder naar een pdf van jouw cv. Vanzelfsprekend zijn het domein, CEO en vormgeving van deze pagina belangrijk, zorg dat je naam en functie zichtbaar en duidelijk zijn, kies voor een beeld dat jouw werk laat zien en plaats een foto van jezelf. Schrijf een korte biografie die uitnodigt om verder te lezen en plaats deze goed zichtbaar op de landingspagina. Zoekmachines lezen geen pdf-documenten. Neem dus sleutelwoorden op in je biografie.

Profileer jezelf met een complete site

Wil je een stapje verder gaan, maak dan een uitgebreide site met aparte pagina’s voor ieder onderdeel van je cv. Het is de moeite waard om dit te doen omdat je op deze manier makkelijker te vinden bent via zoekmachines. Vergelijk het met een webontwerp voor een nieuws site, maar dan van jouw cv!

Houd het beknopt en gebruik Visuals

Vervolgens kan je ieder onderdeel van je cv: werkervaring, publicaties, opleidingen en alle andere dingen die je relevant vindt aanmaken. Probeer de tekst kort en krachtig te houden en met plaatjes te werken. Gebruik infographics, foto’s of icoontjes. Je kan links plaatsen naar de bedrijven waar je hebt gewerkt, naar je projecten of publicaties. Zo creëer je dynamiek en is je werk gemakkelijk te vinden. Lange stukken tekst schrikken af, kies er liever voor een mooie foto te plaatsen van je werk.

Contact

Vergeet niet dat je contactpagina het belangrijkste is, je zet je cv immers online om jezelf te profileren en je wilt dat je gevonden kan worden door de juiste mensen. Zorg dat je op iedere pagina die je maakt icoontjes onderaan zet die linken naar jouw contactpagina. Maak de contactpagina persoonlijk en duidelijk. Zet er ook relevante sociale mediakanalen op als je deze gebruikt.

Als je online cv klaar is kun je mensen uitnodigen om het te bekijken. Vanzelfsprekend moet je je cv onderhouden met bijvoorbeeld nieuwe projecten of mooie prestaties. Maak het persoonlijk en professioneel, op naar succes!

Publicerat i Okategoriserade