Hoppa till innehåll →

Een site voor een e-commerce maken

Kijken, klikken, kopen – Maak een efficiënte e-commerce site!

Naast van je cv een website maken, kun je ook een e-commerce opstarten. Handel via het internet is sinds de opkomst in de jaren ’90 explosief gegroeid. De cijfers liegen er niet om: in Nederland is de e-commerce industrie jaarlijks 22,6 miljard euro waard. Per jaar is er een stijging van ongeveer 13% en de kans is groot dat deze trend zal doorzetten. Voor verkopers is dat enerzijds natuurlijk fantastisch nieuws, maar het betekent ook dat er steeds meer e-commerce concurrenten op de markt zijn. In dit artikel geven we je tips om een mooie, gebruikersvriendelijke e-commerce website te maken waarmee je je onderscheidt van je concurrenten.

Tip 1. Kies slim je domeinnaam
Een belangrijke eerste stap bij het starten van een e-commerce website, is het vastleggen van je domeinnaam. Verdiep je in de opties en kies voor een logische, duidelijke naam die past bij de diensten of producten die jij aanbiedt. Zorg voor een goede webhosting, je site moet altijd beschikbaar zijn en snel laden.

Tip 2. Contact met de klant
Een van de grote voordelen van e-commerce is dat je je klantenkring enorm kan vergroten, internet is tenslotte wereldwijd en biedt jou als verkoper dus toegang tot een wereldwijde markt. Maak daar gebruik van en pas er je taalgebruik en service op aan. Voeg een taalmenu toe met in ieder geval Engels en andere keuzetalen als dat relevant is.

Tip 3. Productfoto’s en informatie
Het zijn foto’s van jouw product die mensen over de streep gaan trekken. Maak dus mooie productfoto’s en een duidelijke en heldere productbeschrijving. Het is bewezen dat een goede beschrijving en duidelijke foto je veel meer aankopen zal opleveren. Maak het aankopen betrouwbaar en comfortabel voor je klanten met recensies. Bied veel info over je producten in de vorm van een uitgebreide productbeschrijvingen en een kort overzicht van de belangrijke punten.

Tip 4. Maak je betaalmenu zo makkelijk mogelijk
Je hoofddoel is verkopen, om die reden is het betaalmenu het belangrijkste onderdeel van de website. De weg vanaf je homepage naar productpagina naar check out moet dus makkelijk en snel zijn. Zorg ervoor dat er verschillende betaalopties zijn zoals PayPal en iDeal die aansluiten op de behoeften van de klant. En heel belangrijk: zorg voor een goede beveiliging van betaal-en persoonsgegevens.

Tip 5 Het mobiele scherm
Steeds meer klanten kiezen ervoor om via hun mobiele telefoon of tablet aankopen te doen, daarom is het zaak dat je website mobielvriendelijk is, ook hier geldt dat het betaalmenu het belangrijkste is, maak het je klanten makkelijk en blijf de applicatie testen.

Op naar jouw e-commerce succes!

Publicerat i Okategoriserade